KAAP Creative Compass

Post uit Hessdalen is een jong gezelschap voor eigentijds muziektheater. Het maakt hybride podiumcreaties waarin verschillende artistieke disciplines – van video over beeldende kunst tot circusperformance - samenkomen in een nieuw idioom voor de scène. Muziek en soundscape spelen telkens een centrale rol. Voor Post uit Hessdalen vormt de basale en directe kracht van (live) muziek een betekenisvol contrast met haar geconstrueerde visuele taal. 

Stijn Grupping en Ine Van Baelen vormen de artistieke kern van Post uit Hessdalen, maar zij werken bij elke nieuw project samen met andere artiesten. In een wisselend collectief verband gaan zij op zoek naar een gemeenschappelijke taal om hun fascinatie voor tijd, ruimte en onze virtuele toekomst in uit te drukken. 

“Post uit Hessdalen doet zijn naam alle eer aan. (…) Onverklaarbaar, fascinerend, ontglippend aan tijd en ruimte. Die impact lijken cineast en circusartiest Stijn Grupping en theatermaker en scenarist Ine Van Baelen ook te willen scheppen met hun hybride voorstellingen waarin allerlei kunstdisciplines gemengd worden.” Tuur Devens in Theaterkrant.nl (april 2017)

Post uit Hessdalen tijdens Dansand!:
15 419ft