KAAP Creative Compass

Maarten Seghers maakt objecten, installaties, performances en muziek. Sinds 2001 is hij verbonden aan Needcompany. Naast zijn aanwezigheid als performer in het werk van Jan Lauwers en Grace Ellen Barkey, drukken zijn songs, klanken en composities een belangrijke stempel op hun voorstellingen.

In hechte samenwerking met kunstenaar Jan Lauwers en muzikante Elke Janssens richt hij in 2006 OHNO COOPERATION op. Samen maken ze performances, videowerk, installaties en muziek. OHNO COOPERATION nodigt ook andere kunstenaars en muzikanten uit, en presenteert deze samenwerking op internationale tentoonstellings- en concertreeksen.

Met zijn solovoorstelling WHAT DO YOU MEAN WHAT DO YOU MEAN AND OTHER PLEASANTRIES (2014) legt hij langs schijnbare absurditeit de kunstpraktijk op gevatte en onnavolgbare wijze bloot en ploegt hij door de noodzaak van onze ellende in alle schoonheid en hilariteit. Met deze voorstelling werd hij genomineerd voor de Choreographer’s Prix Jardin d’Europe 2015 in Wenen.

Met de performance O or The Challenge Of This Particular Show Was To Have Words Ending In O (2016) gaat Seghers een confrontatie aan met beeldend kunstenaars, muzikanten en dansers Fritz Welch, Simon Lenski, Nicolas Field en Mohamed Toukabri.
Maarten Seghers was al te gast op Dansand! 2012, met 25 Moves.

Maarten Seghers tijdens Dansand!:
O or The Challenge Of This Particular Show Was To Have Words Ending In O