KAAP Creative Compass

Jolien Naeyaert  is een Belgische architect en beeldend kunstenaar die ingenieur architectuur studeerde aan de Universiteit van Gent en daaropvolgend autonome vormgeving aan het KASK.
Momenteel woont Jolien in Brussel en is ze sinds eind 2015 aan het werk bij Robbrecht en Daem architecten in Gent. Binnen haar artistieke praktijk gaat ze vastberaden op zoek naar alternatieve manieren om ruimtes te exploreren en te representeren. Gefascineerd door de wijze waarop we plekken ervaren, bekijken en begrijpen, onderzoekt ze nieuwe methodieken om zichzelf te oriënteren in tijd en ruimte. Dit manifesteert zich onder meer in een praktijk van het dwalen, waarbij Jolien zich doorheen het landschap beweegt met een caravan als werk-, woon- en rijtuig.

In april 2016 was haar werk te zien in Vitrine Jeune Artiste bij Les Brasseurs in Luik. In januari dit jaar stond ze met Errer est humain op de binnenplaats van CC Bruegel in Brussel, een samenwerking met Griekse architect Xaidi Tsirogianni en Parijs beeldend kunstenaar Marco Dessardo.

Jolien maakte reeds deel uit van de residentie Troost en Verzet die KAAP in september 2015 met een 20-tal kunstenaars, architecten en wetenschappers organiseerde.
Voor Dansand! nodigde Jolien Ijslandse choreografe Bára Sigfúsdóttir uit om haar een week te vergezellen in het wOAnderen. Met Oostende als startpunt, bewegen ze zich samen voort zonder enige bestemming, internet noch kaartmateriaal, in een poging hun dagdagelijkse realiteit achter zich te laten en zich te laten inspireren door de plekken en ontmoetingen die op hun pad komen. Tijdens Dansand! keren ze terug naar de plek waar ze hun dwaaltocht startten en nodigen ze het publiek uit om mee over dat wOAnderen in dialoog te treden.

Jolien Naeyaert tijdens Dansand!:
Picknick 'Tuinen van Stene'