KAAP Creative Compass

Gabriel Schenker werd geboren in Washington D.C., groeide op in Rio de Janeiro, en woont intussen al elf jaar in Brussel. Nadat hij afstudeerde aan P.A.R.T.S richtte hij mee het collectief Busy Rocks op. Hij creƫerde en toerde verscheidene voorstellingen zoals Throwing Rocks en Dominos and Butterflies. Hij werkte als performer ook samen met Anne Teresa de Keersmaeker/Rosas, Thomas Hauert/Zoo, Eleanor Bauer, Robin Jonsson, Doris Stelzer en Alexandra Bachzetsis.
In januari 2016 presenteert hij zijn eerste creatie Pulse Constellations, een solo gebaseerd op de electronische muziekcompositie Pulse Music III van John McGuire, waarmee hij ook naar Dansand! komt.
Naast zijn artistieke en filosofische activiteiten is Gabriel ook betrokken bij verscheidene pedagogische projecten als dansleraar,  pilatesinstructeur en assistent van Thomas Hauert bij de ontwikkeling van een Bacherloropleiding dans aan de Manufacture in Lausanne. Daarnaast werkt hij mee aan de ontwikkeling van het project Research Studios bij P.A.R.T.S.


Gabriel Schenker tijdens Dansand!:
Solo x 2: Geert Belpaeme / Gabriel Schenker